Som et resultat av oppkjøpet av Wintershall Deas portefølje i 2024, er Harbour Energy en av de største olje- og gassprodusentene på norsk sokkel.
Etter transaksjonen med Wintershall Dea har Harbour Energy etablert en betydelig ressursbase i Norge og er det største internasjonale, uavhengige olje- og gasselskapet på sokkelen. Vi er også den nest største eksportøren av naturgass. I 2024 produserte vår norske virksomhet 178-tusen fat oljeekvivalenter (kboepd) på pro forma-basis.
Den norske virksomheten står for den største andelen av produksjonen i Harbour med en tredjedel av vår daglige produksjon. I snitt var produksjonen 158 kboepd fra 3. september til 31. desember 2024, og bidro med 52 kboepd til konsernets totale årsproduksjon (2023: - ).
Vår produksjon er gassvektet og diversifisert på tvers av flere sentrale felt og eksporteringsknutepunkter, noe som gir flere ruter inn i de europeiske gassmarkedene.
Vi driver fire produserende felt i Norge med Maria (50% eierandel), Dvalin (55% eierandel), Nova (39% eierandel) og Vega (56,7% eierandel). Alle disse er «tie-back»-felt som er tilknyttet eksisterende, nærliggende infrastruktur for prosessering og eksport av hydrokarboner.
Nova og Vega er knyttet til Gjøa-plattformen (28% ikke-operert eierandel) i Nordsjøen, som er vår største hub i Norge. I 2024 var vi operatør for det nærliggende Cuvette-funnet (50%), og vi har en rekke regionale letelisenser inkludert de ikke-opererte funnene Gjøa North og Ofelia.
Andre viktige knutepunkter inkluderer det flytende produksjonsfartøyet (FPSO) Skarv (28% ikke-operert), som er vert for flere felt og utbygginger i Norskehavet. Disse omfatter Alve Nord (20% ikke-operert) og Idun Nord (28% ikke-operert).
Skarv har fortsatt betydelig utviklingspotensial, blant annet som mulig vert for flere nylige Harbour-funn, inkludert Adriana og Sabina (38% operert) og Storjo (30% ikke-operert), som alle ble vellykket evaluert i 2024. Skarv opereres av Aker BP.
Aasta Hansteen (24% ikke-operert) er et viktig gasseksportknutepunkt i Norskehavet. Det ligger i kjernen av et svært lovende område der Harbour har flere interessante letelisenser, og er vert for Irpa-utbyggingen (19% ikke-operert) som er planlagt å komme i drift dette tiåret. Aasta Hansteen opereres av Equinor.
Harbour er operatør for Maria-feltet (50%), som ligger sentralt i Norskehavet, i nærheten av Bergknapp-funnet (40% operert eierandel). Et stort revitaliseringsprosjekt for Maria-feltet, kjent som Maria fase 2, pågår nå og inkluderer en ny havbunnstilknytning med fire brønner til eksisterende infrastruktur. Produksjonsstart er forventet sommeren 2025.
I tillegg har Harbour en 55% operert eierandel i Dvalin-feltet og Dvalin North-utbyggingen, samlet omtalt som Dvalin-området.
Harbour har også flere ikke-opererte eierandeler i en rekke produserende felt i Norge. For mer detaljert informasjon om våre lisensandeler i Norge, se vår side om lisensinteresser globalt.
For fullstendige oversikt over våre lisenser i Norge, se vår globale lisensside.